Hestia: Danielle van Arkel

“In het weekend kijk ik in de parkeergarage naar de vloer in plaats van naar de uitgang.”

Hestia is de Griekse godin van de bouwkunst. In deze rubriek wordt een moderne godin van de bouwwereld geïnterviewd. Over haar inspiratie, de bouwwereld, en wat ze het leukst vindt in haar werk. Deze week is Danielle van Arkel onze Hestia.

Hestia Danielle van Arkel

Naam: Danielle van Arkel
Functie: Adviseuse BetonRestore B.V.
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Wadenoijen
Opleiding: Directiesecretaresse/managementassistent
Lievelings bedrijfsjargon: “Onze mensen maken het”

Wanneer ontdekte je dat je de bouw in wilde?
“Als kind had ik al interesse in architectuur. Op vakantie stond ik lang naar gebouwen te kijken en veel foto’s te maken. Ook heb ik van jongs af aan al affiniteit met techniek, dat is er eigenlijk met de paplepel in gegoten. Toch heb ik een opleiding tot directiesecretaresse/managementassistent gedaan, omdat ik op die leeftijd nog niet zo goed wist wat ik wilde en met die opleiding kon ik nog vele kanten op.”

Hoe werd daarop gereageerd?
“Mijn ouders hebben geen vooroordelen over de sector. Zij moedigen mij juist aan en zijn trots op me. Ook mijn schoonfamilie steunt mij, mijn schoonvader heeft een aannemingsbedrijf en inspireert mij.”

Wat maakt de bouw zo leuk?
“Geen dag is hetzelfde, vaak weet ik ’s morgens niet wat er de rest van de dag op mijn pad komt. Daar houd ik van. Ik hou niet van routinematig werken, dan ga ik me vervelen. Verder vind ik het erg leuk dat we als bedrijf gezamenlijk een project draaien. We doen het als team en ik ben vanaf het begin tot het eind betrokken bij projecten.”

Wie in de bouw inspireert jou?
“Ik haal veel inspiratie uit netwerken waarbij ik aangesloten ben. Daar worden succesverhalen gedeeld en die inspireren mij enorm. Zeker de verhalen van mensen die een mooie persoonlijke ontwikkeling doormaken bij een bedrijf.”

Danielle van Arkel
Danielle van Arkel

Wat vind je het allerleukst aan je werk?
“Het werken met mensen! Het geeft me veel energie om complexe vraagstukken samen tot een goed einde te brengen.’

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
“Vroeger was het mijn droom om een eigen autobedrijf op te starten. Ik heb nog steeds de ambitie om een eigen bedrijf te starten, maar wil eerst voldoende kennis en ervaring opdoen voordat ik die stap eventueel ga zetten. Het zal dan waarschijnlijk wel een bedrijf zijn in de technische hoek. Ik sta ook open voor interne doorgroeimogelijkheden binnen BetonRestore.”

Wat zou je willen zeggen tegen meisjes/vrouwen die een baan in de bouw overwegen?
“Als de bouw je passie is: ga er voor! Er liggen een hele hoop mogelijkheden. Mocht je twijfelen of de bouw iets voor jou is, kijk dan of je een dagje mee kan lopen of stage kan lopen (dat mag uiteraard ook bij mij!) Ga niet uit van de vooroordelen die er soms rondgaan over de bouwsector.”

Is er iets dat zelf graag wilt toevoegen?
“Bij BetonRestore ben ik doorgegroeid van managementassistent naar adviseuse. Dit is stapsgewijs gegaan door er steeds wat taken bij te doen. Als je het belangrijk vindt om door te kunnen groeien kijk dan goed of dat kan bij een bedrijf.”

Danielle van Arkel
Danielle van Arkel